måndag

förra veckan peppade pia på mig så vi åkte upp i fredags och löshoppade tre hästar. gick kanon bra, snabb och smidig motionering. jag är så kass på att åka iväg och löshoppa då jag inte alls har intresse för hoppning. dock ser jag att Armani har en fin teknik och inte behöver ta i alls på dom höjder han fick hoppa. han är dock okoncentrerad men gjorde det helt ok. dessutom åkte han själv i transporten, stog lugnt och stilla.

i går åkte jag upp och red en stund i ridhuset. gick också smärtfritt, vad annars... han är fin min kille...

har även varit på 30-års kalas, inhandlat en bilbarnstol (äntligen) och städat lägenheten ordentligt..

annars är det full fart, aron gillar inte värst mycket att sova så han far runt i gåstolen, pratar, skäller ut kaninen. jagar katterna och busar. han är så rolig våran grabb!


Ridsport.

Har haft noll inspiration överhuvudtaget. Nu däremot är jag förbannad och känner bara att jag måste skriva av mig. Vad det handlar om kan ni läsa här: http://www3.ridsport.se/ImageVault/Images/id_9944/ImageVaultHandler.aspx

Spontant just nu så struntar jag fullständigt i om Sara Henrietta Bergström Källström är skyldig till otillåten medicinering eller inte. Det är för mig mitt i allt detta helt ointressant. Det som retar mig är hur i hela världen kan det ta så fruktansvärt lång tid att fastställa om hästen haft otillåten substans i blodet? Och att dessutom en sådana stora tävlingsarrangörer kan vara så totalt okompetenta att de inte rengör boxar inför tävling där en häst som behandlats med antiinflamatorisk medicin som i tävlingssammanhang är otilllåten?
Är det i fortsättningen ens möjligt att våga stalla upp sin häst på en anläggning under tävling? Kan man lita på att arrangörerna är kompetenta nog att följa sådana enkla anvisningar som att skura ur en box där det finns risk att medicin finns på väggar, i strö och liknande?

Finns det någon vänlig själ som kan svara på det här är jag mer än tacksam.


måndag

i natt sov aron märkliga tider. han somnade efter middagen igår, vid fem. sedan sov han till tre, åt somnade om och vaknade halv sex.
hade tänkt fara till brån men det är storm ute. farmor är inte hemma så jag kan inte fara dit. så, nu vet jag inte vad vi ska hitta på idag. känns himla tråkigt... ska prova gå ut en stund men aron brukar bli så arg om det blåser in i vagnen...

Nästa helg är det första tävlingen för säsongen, i umeå. ska bli himla spännande. har ryckt manen så nu återstår en omgång till av klippning, tvätta grejer osv. sedan ska bara ryttaren kunna programmen och känna sig redo men det brukar funka bra (för det mesta) ;)
jag provade mina vita cavallobyxor här om dagen.. jag är faktiskt ganska sugen jag med..
Armani fick hovarna fixade igår vilken gick bra. han blir snällare och snällare att sko!

nej.. det blir nog städning idag.

Jag vill vinna!!


onsdag

välkommen förkylning.
har inte varit så mycket sömn i natt då aron vaknar för han är så tät i näsan. har försökt med koksalt hela natten men det har bara kortvarig effekt. han blir så ledsen när han vaknar och är jätte trött men knappt kan få åt sig luft.. ska fara på apoteket, synd bara att det är storm.. har också ett paket att hämta ut men det få nog bli en annan dag.

skulle ha farit på babykväll på barnenshus idag men pappa har fått magsjuka så jag vill inte ha mamma här som barnvakt ikväll då får vi väl det också. så, ingen bilstol till bra pris här inte... synd.



måndag

ett ständigt återkommande problem i den här lägenheten är att saker, spec. tekniska saker har en förmåga att leva ett eget liv när inte T är hemma. t ex så slutar tv-dosan fungera, den höjer ljudet när jag ska byta kanal eller väljer en helt annan kanal, datorn hittar på en egen bokstav som jag inte alls trycker på. Den brukar också välja att man inte får se längre ner på sidan, då åker den automatiskt upp igen.


måndag

natten har varit lugn. aron har sovit bra när han väl somnade, vaknade vid halv sex och har varit vaken, hyffsat nöjd men inte riktigt sig själv. det går bra så länge jag bär honom när han måste vara själv en sekund är det inte roligt tycker han... iallfall somnade han vid halv tio i bilstolen och sover än. det är nog välbehövligt skulle jag tro efter dom här dagarna. pratade iallafall med annukka igår och hon ringde sin kollega så vi har diskuterat igenom vad som kan vara problemet och kommit överens om en plan..

mamma och pappa är och kör bort skrot till soptippen som vi har samlat på oss. själv dricker jag kaffe och ber att jag slipper magsjuka och förkylding. har ett rakblad i halsen tror jag...
mamma skulle komma hit efter tolv så då far jag till brån en stund.

annars då.. armanis vilda sida var en engångföreteelse. nu laddar vi om och idag står det tömkörning på schemat. alt ridning. de andra hästarna ska också ridas idag. dock vet jag inte vilka men det märks när jag kommer ut. 

RSS 2.0