söndag

har varit riktigt dålig på att uppfatera men det har sina förklaringar.. Aron har kolik som kanske många har förstått vilket betyder att sömn inte existerar i mitt liv för tillfället. därför är inte min prio ett att uppdatera här. förövrigt är det mycket annat som händer som gör att jag helt enkelt inte vill eller känner för att skriva något.

tisdag

idag har aron varit med sin mormor och morfar hela dagen. de har även varit fantastiskt snälla och städat åt oss. hur skönt som helst! själv har jag varit och röntgat bäckenet (pga akutsnittet) och träffat sjukgymnasten. Har fått övningar jag ska göra för att få bäckenet att ev kunna bli lite bättre. hade egenligen också ett infobesök men det struntade jag i pga dålig eller rättare sagt obefintlig motivation...
i några nätter nu har aron haft fruktansvärt ont i sin lilla mage och det är så jobbigt att inte kunna göra något för honom så det blir bättre. har ringt bvc för att höra om vi kan få träffa någon doktor, hon skulle återkomma i em förhoppningsvis. som det ser ut nu somnar han först vid 4-5 tiden på morgonen av utmattning...älskade hjärtaegull.


jag tyvärr meddela att vår älskade Tamil fick lämna jordelivet igår kväll och springer nu på de evigt gröna ängarna utan att ha ont. det har varit fantastiskt att få lära känna en sådan speciell häst och han lämnade ingen oberörd. Vi kommer att sakna honom men vi vet att han har fått lugn och ro att vila ut nu.

ny vecka

jaha, då var snart hela helgen över. ser inte fram emot veckan som kommer, den kommer ge mig fler val och jag kommer välja det som känns rätt nu men som kommer att bli så fel. men det skiter jag i faktiskt, för en gångs skull ska jag göra det som känns "rätt" just nu eller då.

jag och aron har just kommit hem från stallet. tobba är och mekar i bilen och katterna och skitsura för att dom inte får burkmat. i fredags körde jag in tobba till stan för hur det än var kunde han ju inte missa en firmafest. nejdå... tack och lov slapp jag hämta honom.

idag har jag funderat på att skriva någon typ av förlossningsberättelse bara för att ha gjort det och det kanske är roligt att kunna läsa sen, men jag kommer mig inte för att göra det.

nej, blöjbyte och matdags! :)

huvudvärk och feber

yey.. tyckte jag kände mig konstig igår, frys och svettades om vartannat och hade sjukt ont i huvudet.. men vi for till stan och det gick sådär, aron var jätte duktig men det jag for in för gick sämre, inget jag vill gå in närmare på här men tyvärr något som kan påverka mitt liv negativt...
kom hem, gav aron mat och sen visade det sig att jag hade 39graders feber. suck... trots alvedon nu igår och i natt har jag ändå drygt 38grader. och självklart kunde inte aron sova i natt, hade ont i magen och var allmänt missnöjd, sov totalt 2 timmar i natt. sen somade han klockan nio och då kan inte jag sova för huvudet känns som en bomb. pappa var snäll och kom hit med alvedon och ska komma och äta lunch med mig vid tolv.

tobba har firmafest i morgon men med stor risk blir det ingen om jag inte blir frisk. nu håller jag bara tummarna att det är något tillfälligt så inte aron också får feber eller blir förkyld.

trött

känner mig som i ett vakum. huvudet sprängs snart, det finns ingenting att äta här hemma och jag orkar inte handla. aron har varit vaken i natt i x antal timmar, försökte verkligen med allt för att få honom att somna men tillslut fick tobba gå och lägga sig på soffan för att få sova någonting. nu sover han desto bättre, skönt för honom att få sova nu iallfall, han behöver det nog. vi ska snart börja göra oss klar för att åka in till stan...

idag har jag inkasserat en del pengar, känns otroligt bra då mitt lönekonto varit tomt ett tag nu pga strul med försäkringskassan. idag har jag iallafall fått uppgifter om min rätta årsinkomst såförhoppningsvis får jag snart lite mer pengar därifrån.

aron hade gått upp fint i vikt. väger nu 5050 gr och är 56 cm, stora killen. dessutom är han himla duktig på att le, från öra till öra ungefär :) speciellt när han badar, han verkar älska det.

bvc

i morse streesade jag som en tok för att få allt att gå ihop, hade tid på bvc halv tolv. när jag är klar, har klätt lilleman och mig själv så har älskling tagit fel bilnyckel vilket betydde att jag inte hade någon bil. och då var klockan 11.20 så jag fick helt enkelt ringa och säga att jag inte skulle hinna... så det blev en promenad istället och då ringer hon upp från bvc så nu ska vi vara där efter fyra istället.

igår kväll tog jag en liten sväng med Pireus runt byn i regnet. Det är så roligt att äntligen kunna rida utan att ha en mage som är i vägen, dessutom klämde jag in mig i ridbyxorna och det gick aldelens utmärkt. snart ska armani sättas igång, funderar på att ta första svängen i helgen. håller tummarna att det torkar upp litegrann innan det iallafall.

aron ligger fortfarande och sover efter vår promenad. han är verkligen det vackraste jag någonsin sett, det känns helt overkligt...


fan.

idag var jag som sagt till tandläkaren. jag är LIVRÄDD för allt som har med det där att göra. Allt började bra, Aron var lugn (han fick lov att följa med), det gick bra att röntga men sen...
Jag har en helvetestand som är lagad typ 4 gånger för dom aldrig har fått till det och varje gång har jag fått lugnande för jag för att citera min journal "gråter, skriker och försöker vrida sig ur stolen". Sköterskan var mycket lugn och psykologiskt och talade om hela tiden vad hon gjorde och sa att det såg bra ut osv. Tills...
Jag har läst i din journal (ja, just det, säkert mycket intressant läsning), Ewelina (tyst ca 5 sek.), det är så (tyst igen), du har ett hål i helvetestanden. FAN! jag känner hur jag får en stor klump i halsen, magen börjar göra SJUKT ont. Hon går och hämtar en tandläkare som förklarar för mig att man måste laga hålet om jag inte känner för att vänta tills hålet är för stort och tanden måste dras ut. MY ASS! jag måste, men jag kommer be till högre makter varje dag för att det ska laga sig själv.


annars då, jo lilleman har varit vaken sen klockan fem, så nu kanske han sover i natt. Nu ligger han och älsk i soffan och myser. tror bestämt jag ska lägga mig där också och försöker smälta dagens skräck...

måndag

känner på mig att jag är för positiv idag. halv ett ska jag till tandläkaren, det regnar ute så jag känner inte för att gå med vagnen dit ner utan regnkläder. då måste jag ta bilen som är hemma, vilket betyder att jag inte vet om jag varken tar mig dit ner eller upp igen. men jag vägrar gå.. almond försöker spy upp en hårboll först i sängen men det tyckte jag var för överdrivet så nu sitter han i hallen och hulkar. tobba jobbar idag vilket betyder att jag och aron är ensamma. det är jätte mysigt men vi saknar honom...

nu måste jag göra mig klar och sedan ge aron lite mat, sen börjar äventyret. behöver jag näma att i morgon ska jag på bvc, onsdag freja, fredag sjukgymast i stan. pust jag blir svettig....

lördag

har precis städat lägenheten, torkat golv osv.. i morgon ska ju fylla år i morgon och det är inte jätte roligt när det ser ut som en bomb har fallit..
har också hunnit med att rida en sväng runt byn, premiärtur. hur det gick behöver inte nämnas.. bortsett frpn att det var kallt i ansiktet för det blåser alltid i brån. B har tävlat klubbtävling idag, såg det dock inte med egna ögon men hon hade gått en LB på 61% ca 18% bättre än för fyra veckor sen. det är inte en dålig prestation! Lilla W är så söt så det är en saga, Armani är tokkär och Pireus agerar pappa.

Lilla Aron ligger i soffan och gnölar, han vägrade ta sin medicin i morse... knep med läpparna alt. fick kväljningar. stackars.. nytt försök nu när han ska äta igen vilket är snart. Önskar det gick att muta med något gott så han tog den enkelt men det finns inte så mycket att locka med. han en riktig prins, världens absolut bästa.


fredag.

Igår var jag hos min chef för att lösa gåtan om min sjukpenning. jag fick som uppgift att skriva nya tjänstgöringsrapporter för några månader. Jaha, inte så svårt. problemet var att jag skulle skriva av från chemaraden där turerna heter allt annat än lätt vilket resulterade i att jag satt där i 1½timma helt i onödan för jag lyckades skriva fel två gånger. tillslut tog jag mina grejer, papper och for hem, men nu är det fixat. måste bara skriva en överklagan till fk vilket inte känns allt för lockande. suck.

har idag varit i stallet och mockat och fixat. armani blev skodd i onsdags och aron fick göra stallpremiär dock sov han hela tiden men ändå :) i morgon ska jag klättra upp på p's rygg och rida en sväng. Spännande!

aron har fått bada idag, han älskar det. det borde vara så för han skriker när han måste kliva upp. :) sötaste barn! nu håller vi tummarna för att hans mage ska vara snäll ikväll så han får mysa och må bra.

på söndag ska tobba äntligen få fylla år. tacka vet jag att jag har så underbara föräldrar som ska baka och fixa så jag slipper det, underbart.

vilken natt!

Aron fick sova från tre i natt! :) Har bytt från minifom till sempers magdroppar men inte vet jag om det var därför men han verkade inte ha så super ont i magen iallafall och nu har han ätit utan magont. Tack och lov, så skönt för honom. Iallafall så fortsätter han att öka fint i vikt, han äter ju som en tok så det är kanske inte så konstigt..

klockan tre idag ska jag träffa min chef, det har blivit fel med min sjukskrivning som påbörjades i juni, har inte fått några pengar än och det beror på att lönekontoret har skickat in fel tjänstgöring. SUCK!

sen ska vi till farmor klockan fem.

fantastiska barn.


När Aron föddes, den 20 oktober hade vi kämpat i drygt 30 timmar och upplevt 5 skiftbyten. Tillslut besämde sig doktorn att Aron skulle komma ut genom "takluckan", hans mamma hann aldrig förstå vad som hände utan allt gick otroligt fort. Ut från toaletten ser jag älskling komma med operationskläder, jag görs i ordning och ungefär 20 minuter senare var jag bedövad och vårat älskade hjärta var ute. Det gick så snabbt att doktorn råkade göra ett snitt i Arons panna, därav plåstret. Aron hamnade hos pappa direkt och 40 minuter senare hade jag honom hos mig, ett fantastisk upplevelse.

tisdag

idag kommer kvinnan från bvc hit klockan halv två. vi har suttit och pratat om varför det gör hembesök. älskling är helt säker på att hon kommer att säga att hon har rätt att ta med sig aron härifrån om vi inte tar bort våra katter. jag tror mest att hon kollar om aron har kläder, en säng, skötbord, blöjor och att vi inte har spritflaskor eller haschpipor på bordet. jag hoppas jag har rätt, men det tror jag.

i natt har vi haft skrikmaraton, från tolv till halv fem har aron skrikit oavbrutet. jag tror att vi ska kolla upp om det går att reklamera magen, allt annat är lilleman nöjd med men magen skulle han vilja lämna tillbaka.. vid fem somnade hjärtat helt utslagen på min mage sen sov han där till klockan var nio, åt och somnade om. varför har barn värst magknip på natten? på dagen är det helt möjligt att trösta honom... älskade barn

tobba är och klipper sig nu, det var på tiden :)

måndag

I natt har vi haft en relativt lugn natt, Aron har haft ont i magen men varit hyffsat lätt att trösta och få att somna om. tycker så otroligt synd om honom när han får så ont i magen... det är tur att älsk är hemma i veckan så vi kan hjälpas åt. trots att aron snart är 3 veckor har vi ju inte hunnit vara hemma mer än några få dagar..

idag ska vi ta en promenad i solen, skönt! Uppskattar verkligen att vara hemma och kunna göra vanliga saker. det är faktiskt helt okej att plocka ur diskmaskinen.

I övrigt har lilleman börjat bli en riktigt stor kille! han har gått upp 1kg, vuxit ca 5 cm. han är dessutom otroligt stark överallt i nacken och armarna och benen, vilket kille!

Nu ska jag frisera min bror!


måndag

En sak jag har funderat på efter att ha varit förälder till ett sjukt barn är att allt som görs med mitt barn måste göras på ett visst sätt för att jag ska vara nöjd. Ska det stickas i mitt barn ska EN person göra detta och går inte det ska någon som KAN sticka göra det. När något nytt bestäms ang. behandling av mitt barn anser jag mig att vi som föräldrar alltid ska bli informerade om detta innan något görs. Att komma in på salen där mitt barn ligger och han har nya apparater uppkopplade på sin lilla kropp känns inte okej om jag inte vet om det. (om det nu inte är ett läge där man inte kan vänta med att informera). Om mitt barn äter när han är hungrig och går upp i vikt och är välmående varför finns det då anledning att komentera hur jag ammar mitt barn?
De här veckorna har verkligen fått mig att inse hur otroligt svårt det är att vara förälder till ett sjukt barn, hur otroligt hjälplös man är och framförallt hur viktigt det är att få rätt information vid rätt tillfälle. 

INGEN kommer någonsin mer att få trampa på mig, framför allt inte när det handlar om mitt barn som är den jag ska skydda i all evighet!

onsdag

Aron är helt fantastik. Han är kämpat på nu i många dagar och fått utstå mycket i början av sitt liv.
Vi håller nu tummarna att vi snart får ta in honom på vårt föräldrarum, han börjar tycka att det är jobbigt att det är någon annan än jag eller älskling som tröstar honom på nätterna.

Idag har de kopplat bort en del övervakning på honom, vi är så lyckliga!
Snart får vi börja njuta av honom, att han är våran! Älskade lilleman..


RSS 2.0