måndag

har roat mig med att sitta i telefonkö till försäkringskassan ett tag nu... kan inte fatta att det är 179 personer som ringer precis samtidigt, märkligt.

Almond har varit ute sedan älsk for i morse, så nu är han världens gosigaste. han är så stor att det är svårt att ha honom i knäet samtidigt som man sitter vid datorn men han ska absolut bums bestämt sitta där.

idag ska jag fara iväg till stallet sen tänkte jag fara till farmor om hon är hemma, annars blir det en lugn dag. Har inget spec. inplanerat..

Igår kväll tror jag den lille ville komma ut, det såg helt allvarligt ut som att en ailien försökte trycka ut något genom magen, under hela filmen dvs typ 1,5 timmar. sedan var han vaken till klockan var tolv, dock lite lugnare. sen fick jag sova till 3.30 då han som klockan vaknade igen. bus!
nej, nu är batterierna i datorn snart slut och jag orkar inte stoppa i kontakten. see you.

söndag

Igår var vi på middag hos mamma och pappa. Trevlig då de hade besök från gävle, inte så ofta man träffar dom.. Så vi åt middag, spelade kubb och satt och pratade. Blev ganska sent och jag var igång hela dagen igår. Var och tittade på folkrace och sedan visade vi D för en tjej.

I morse vaknade jag som vanligt när den lille vaknade, 03.30. Hade så ont i skallen så jag tog citodon och somnade som en stock och sov sen lääänge.. skönt!  Har ätit på bränlands Värdshus idag, mormor fyller år och sedan åkte vi hem till henne och drack kaffe.

Skulle egenligen ha farit till lycksele på tävling idag men hade glömt att vi skulle och äta så jag fick lov att vara hemma. Fick som tur var täta raporter om hur det gick, en LA:4 på över 68% och en A6 på 62. Hade gärna sett det. Mina favoriter fixade det bra ändå ;)

Idag går jag in i v. 33, vill att tiden ska gå fort nu... längtar såå mycket. Dessutom är den lille så livlig så jag börja tro att han aldrig kommer att sova när han väl kommer ut, men det gör inget bara han kommer ut :)

Onsdag

ett till bm besök avklarat. har verkligen en super barnmorska, ångrar inte en sekund att jag bytte!
det mesta såg bra ut, dock ville den lille inte bjuda på några vackra hjärtljud, arg eller upprörd är nog rätt ord, for runt som en tok där inne så hon fick nöja sig med att känna hur han låg. sf-måttet ligger på det övre normala strecket, vilket är skönt. Är så orolig jämt att han inte ska växa som han ska.. men det gör han :) i morgon ska vi (eller jag) på 1a föräldrakursen, det blir en liten grupp och forkortad version men det ska nog bli bra ändå.

Tog mig i kragen i morse och ringde min chef, har gått och grubblat så mycket på vissa saker att jag inte ens kunnat sova. Kan med lätthet säga att han är den bästa chef jag haft. (kanske inte såå svårt att leva upp till med tanke på den jag hade förr) han skulle kolla upp mina funderingar, känns riktigt skönt. Ev. blir det havandeskapspenning om allt går som det ska. Borde ha fixat det tidigare med tanke på att jag får gå från och med idag...(omg bara 60 dagar kvar nu)  bättre sent än aldrig.

i em ska jag in till stan, har samtal och sedan ska jag och mamma gå och äta på cafe viktoria. det blir trevligt. Jobbar sedan från 17.15-21.30 idag, många timmar tills jag får träffa älsk men jag får nöja mig med att sakna honom....

måndag

Nu är vi hemma igen efter en helg i Ö-vik.
Började lördagen med en La:5 som slutade med en 3dje placering, fortsatte sedan med en msvb:4 som för första gången på tävlingsbana såg riktigt enkelt ut, energiskt och harmoniskt ekipage med några missar. Fick dock en mycket märklig bedömning i denna klass... Och bedömningen fortsätta väldigt konstigt i en msva:1 som vi satt vid sidan och tittade på också. Där satt vi och funderade om vi ens kan något alls om den här sporten, dock fick vi medhåll om att bedömning var en aning märklig..
Söndagen började med att Pia fick ett samtal att min häst var lös.. Det absolut roligaste att höra när man är en bit hemmifrån... Dagen började med en La:6 som slutade på ca 64% och en 4de placering. Debut i Msvb:5 som innehåller ca 8 byten, inga orena byten och en godkänd serie. Inte dåligt! Dessutom hade en av domarna nästan 62% (vilket hade betytt ett godkänt kval) om det varit utan felridning men sånt händer. Slutade totalt på övre 58%. (3 domare) Kanon!!
En riktig trevlig helg bortsett från vissa händelser vi gärna hade sluppit. Men husvagn och hästen några meter ifrån den, trevligt sällskap och fina ritter är aldrig fel!

När vi kom hem kom den glada överaskningen att lille Almond hade fått en fästing. Riktigt ÄCKLIGT! Mamma fick komma hit och nu är den borta, tack och lov..

Min käre häst var på rymmen i morse igen, dock låg han utanför hagen i slänten och sov. Lilleman.... det går inte att bli arg på honom..

Idag har jag sovit mest, älskling är sjuk idag så han stannade hemma. Skönt att slippa vara ensam, det är sjukt jobbigt ibland. Fick dessutom en obehaglig överaskning i brevlådan idag.. Två tidningar från ett parti som jag helst tar avstånd från, inte nog med det så låg det lappar där i också.... Tycker inte det är roligt alls faktiskt.

Torsdag

Har nästan just slutat jobba, en lugn morgon. Nu har jag hela dagen på mig att göra något vettigt, ska försöka damsuga, torka golv osv.. känns pisstrist men..
Älsk slutar jobba kl 16 idag. WOHOO. Han är ledig i morgon så ikväll är det "fredag" nästan.
Dessutom ser jag fram emot helgen. Vi åker ner till Ö-vik och tävlar, är borta lör-sön (tror jag) kommer dra med husvagnen också så det blir kanon mysigt. Vad det blir för klasser är inte bestämt ännu men det löser sig alltid. Delice har nog aldrig varit så fin som hon är nu. En riktig stjärna! Så det blir spännande att se vad domarna tycker om henne.
Har bokat Pia att verka Armanis hovar, är bara någon vecka sedan hovslagaren var ut men vi skodde av då så hovarna växer med en himla fart.

Nästa vecka börjar föräldrautbildning, spännande! Dock ser det ut som att jag kommer att få gå själv då Tobba har svårt att få sluta tidigare.... suck.. Tur det bara är där jag är ensam iallafall. :)

onsdag

har jobbar 7-11 idag, en ganska skön dag faktiskt, det rullade på. Hade samtal 13.30 så jag passade på att shoppa lite. Känns bra att iallafall ha nåt plagg åt den lille, :) sökte efter en tröja och byxor åt mig själv men hittade inget som föll mig i smaken, som vanligt.. Får nog sätta mig och klicka hem något från internet istället. Då slipper man ju gå på "stan" också.. är inte så där jätte förtjust i det...
Har hunnit med att färga håret och klippa mig hos svärmor idag, det var på tiden.. Kom fram till att jag nog inte har klippt mig under det här året... Thats not good....
Nu ska vi se Friidrott ev bjuda mor och far på fika och sedan mysa i soffan.

programträning och dålig sömn.

Igår red Pia program och jag agerar kritiserare. Såg helt okej ut, inga större katastrofer, borde landa kring 60% och det är ju inte helt fy skam. Tänka sig vilken fin häst.. Nu ska vi se vad ödet säger om vi åker i helgen eller om vi stannar hemma. Har planer att dra med husvagnen, skulle vara mysigt! Sen är det alltid roligt att se på fina hästar och det var ett tag sedan vi var iväg och tävlade. Men vi får se vad som händer...

Inatt har jag inte sovit mycket.. suck.. Bebis har varit vaken med ojämna mellanrum och det är så svårt att ligga så det är skönt, antingen går det knappt att andas eller så blir magen tung och det gör ont, alt samandragningar som gör ont.... Sen blir jag törstig hela tiden så jag måste gå upp. Det går nämligen inte att ha ett glas stående vid sängen för då vaknar jag av att någon av katterna dricker ur glaset. Äckligt! Sedan vaknade jag av att pappa skickade sms och då trodde jag också att Tobba inte hade hunnit fara på jobbet men klockan var visst kvart i nio.... suck, jag hatar att vakna så...


måndag

kom just hem efter att ha varit och släppt ner Armani på betet igen, hans ben ser betydligt mycket finare ut än för en vecka sedan bortsett från att han fortfarande är lite svullen precis på knäet.. tror dock att det blir bättre om han står där nere. Finns ingen tendens till lymfangit längre. Skönt! När Armani blir uppspelt så glömmer han ofta bort att han är valack. Han blir en riktigt hingst som måste styla för alla, blåsa upp sig, frusta och spänna upp svansen så högt det går.. helt onödigt ;)
åt sedan lunch med mamma innan hon skulle iväg och jobba. Svängde förbi uppe hos farmor och sopade garagegolvet, hennes syster är där och huset ska nu tömmas helt så städfirman kan komma och städa ut allt.

Idag jobbar jag kväll vilket inte alls är speciellt roligt då jag börjar 18.30 och Tobba inte kommer hem förrän jag har farit.. När jag väl kommer hem är han så trött så då är det bara att sova.

Nej, nu ska jag gå ut med katterna en sväng, sedan blir det soffan.


ponnydressyr och ett sparkande barn.

Har varit och tittat på ponnydressyr idag undertiden Pia dömde. Faktiskt riktigt roligt att se hur stor skillnad det är på kvaliten på ponnyer nu och när jag började tävla.. Nu är det ju över 10 år sedan så det är väl tur att utveckligen i denna sport också går framåt.
Ser verkligen fram emot att börja rida snart! Har varit lite lite med ridning sedan jag fick  foglossningar. Själva ridningen går bra problemet är att ta sig upp och av och efteråt ska vi inte ens tala om.... men snart ska Armani fortsätta utbildas. Det är en sån lycka att ha en häst som både är vacker, kvalitetsmässigt bra och helt underbar att hantera. Han skadade sig dock i slutet av förra veckan och har gått på penicillin och smärtstillande men är mycket bättre nu, snart blir det bete för honom igen!

Ikväll blir en lugn kväll. Det tar på att vara igång en hel dag nu för tiden (nog för att jag mest bara har suttit). Jag är tung nu och blir anfådd för minsta lilla och vår älskade liten tycker hemskt mycket om att sparka mamma under revbenen, vilket inte är allt för skönt faktiskt.... I morgon går jag in i v. 31, några veckor kvar innan det börjar på riktigt. Ska bli så spännande att få se vad det är för liten krabat som bosatt sig i min mage.


a new try

okej, ett nytt försök att blogga, den förra blev det något fel med.. gissar att jag var för inaktiv.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0