söndag

idag är det jobbigt. aron är helt missnöjd. han spänner sig som en ostkrok, spyr och mår allmänt dåligt... jag har kunnat utesluta allt, förutom abstinens.. det här är inte roligt. inte roligt på något sätt.....

onsdag

Det verkar enkelt att vara pingvinhane. Han som samlat störst stenhög är mest attraktiv.


tisdag

min häst är en ganska trögtänkt kille. inte osmart på något vis men pga hans storlek är ledningarna hyffsat långa. vi brukar ofta prata om det och när han blir rädd och får lite fart blir man riktigt glad. att han kan bli rädd för något är ju bra, då finns det ju lite liv i hästen och det skadar ju inte.

idag fick jag dock uppleva mina önskemål om "frammåtbjudning" med råge. han gjorde alla språng en häst kan göra. han acelereade från 0-100 på en halv sekund. jag tackade högre makter undertiden jag beskådade en galning för knutarna på linan. idag kära vänner kan jag villigt erkänna att det inte var helt enkelt att hålla i en min lugna valack på 700kilo. och att dessutom ha koll på en mor promenerandes på banan med en 20årig pensionär gjorde inte det hela mycket lättare. så 30 minuter senare hade en fux förvandlats till en skimmel. mina fingrar hade upphört att existera och kinderna saknar fortfarande känsel.


torsdag

nu är det snart helg igen. känns som veckan har gått fort. och jag vill inte det ska gå så fort för då växer aron mer och blir äldre och det känns skit jobbigt faktiskt. jag vill han ska vara liten längre.. försöker ta vara på varje vaken stund han har. aron är helt underbar, så glad och busig hela tiden.

i helgen ska pia rida klubbtävling så jag ska försöka vara med och titta och hjälpa henne med sånt som alltid behövs hjälp med. b ska gå två klasser och d en. det ska bli spännande :)
a såg iallfall bättre ut i sitt bakben igår så jag hoppas det snart är helt bra så han rör sig som en häst igen. inget alvarligt han drabbats utav utan en rejäl galla i hasen som hindrar honom från att röra sig normalt..

igår var vi som sagt på kalas. mycket trevligt måste jag säga. jag gruvar alltid att åka bort men det är alltid trevligt när man väl kommer iväg (okej, det finns undantag men).

sen måste vi in till stan någon dag och köpa en ny bilbarnstol. han är för stor för den lilla han har.. något tips på vilket märke, modell? det vore tacksamt måste jag säga.. vad använder ni?






bjuder på en bild från slipknot's konsert med en lycklig ägare till Clowns trummpinne :) Världens bästa Daniel, vi ses sällan men han är alltid lika härligt underhållande.

onsdag

fan vad jag hatar när inte dagarna ser ut som jag har planerat. JAG HATAR DET! det gör mig sjukt stressad och massa annat som gör att allt går käpprätt i diket. ALLT! inget blir som det borde..
iallfall vaknade jag av en snarkande Aron vid halv sex i morse. jag vet av erfarenhet att han då vaknar skrikande så jag var redo att ta upp honom direkt han vaknade. droppade lite koksalt, gav honom lite mat och så låg vi och myste i sängen. sen somnade vi om om sov till halv åtta. (aron sov till halv nio)

idag ska jag till tanläkaren om en timma och 15 minuter. jag är å nervös så jag vet inte riktigt vars jag ska ta vägen, vilka kläder jag ska ha osv.  sen ska jag mocka lite under tiden aron sover i vagnen och sen är det kalas hos min kusin.
tog med en leksak till aron från mina föräldrar igår. en spegel på hjul så han ser sig själv när han ligger på mage. en sjukt rolig grej. aron låg och pratade med sig själv och skrattade. mycket uppskattat! :)




fredag

nu är jag hemma efter dagens uppdrag. tog lång tid trots att jag inte hunnit något alls känns det som... först stan iallfall sedan ut till brån. började precis i pias fikapaus, sånt är bra :) sen tog vi oss ut och red, dock red jag bara en idag. kände deppen över gårdagen... men av flislis blir man på gott humör. att dessutom pias bella flög i luften mitt i en ökad galopp gjorde också att jag fick skratta lite. ska tillägga att hon inte ramlade av men det var riktigt nära en av avglidning. ;)

sen hämtade jag mina nya ridstövlar som kommit. dock satt dom inte så bra som jag hoppades men skicket var verkligen över förväntan! ev. blir detta vardagssövlarna och så specialbeställer jag ett par för tävling....

nu står maten i ugnen, tobba är och handlar och aron sover. han har svårt att komma till ro idag men jag tror att det är en till tand på gång. han var riktigt tidig med tänder må jag säga.... har inget planerat i helgen förutom att motionera hästar. det är ganska skönt faktiskt. hoppas på fint väder!

torsdag

Yes, nu är det bortgjort. Förhoppningsvis blir det inga fler sjukhusbesök för honom på ett bra tag framöver. Från och med idag börjar vi uttrappning av medicin som förväntas ta 5 veckor. Redan om 2 veckor har han ingen effekt av medicinen. Därefter får han den i mindre och mindre mängd för att slippa abstinens. Det här känns riktigt bra ju! Som vanligt var han som en solstråle hos doktor Isa. Glad och nöjd och ville helst ta på alla saker som fanns att ta på.

Nu har han precis släckt igen ögonen och jag har startat en maskin tvätt. Anledningen till varför det är så förbannat trist att tvätta är för att man måste vika den sen. Det skulle finnas någon uppfinning som gjorde att man slapp vika kläderna....

Ikväll är det Brån 12 som gäller.


-

Jag hoppas och ber att det är en mardröm jag befinner mig i.


söndag

har haft ganska fullt upp sista dagarna. men skönt att börja komma igång nu till ett mer vanligt liv! :) har haft sjuk träningsvärk, kändes igår som jag hade en pallbock mellan benen och armarna/axlarna ska vi inte ens nämna. Men frammåt går det och snart tror jag är i vanlig form igen. Idag åkte tillochmed ridbyxorna på. fick förvånade miner, haha.. jag är expert på rida i allt utom ridbyxor...
har iallafall äntligen hittat ett par ridstövlar som förhoppningsvis passar. får dom nog i veckan.. sen väntar jag med spänning på stalltäcket som är beställt dock vet jag inte riktigt hur det ser ut eftersom pia beställde det. men jag litar på henne.

Armani är ett monster. han bara rymmer hela tiden så nu har han en ensam liten cell med ett eget aggregat. förhoppningsvis stannar han där inne.... men han är rolig att rida. riktigt roligt så det är tur för han. sen är han så snygg också. även det tur. annars tror jag vi hade fått använda någon slags nödlösning.

hemma rullar allt på. aron är en busig kille, han skrattar mest hela tiden och grejar på med allt han får tag i. dessutom åker allt in i munnen, han är så söt så det är inte klokt.
på torsdag har vi återbesök hos doktor Isa. Det blir spännande och förhoppningsvis får vi positiva besked. Vi håller tummarna! Gör det ni också...


tisdag

kanske dags för lite update inte för jag vet för vem men...

aron har helt plötsligt blivit en tumsugare. vi har kämpat med tutte ända sedan han föddes, helt misslyckat. men förra veckan började han helt plötsligt suga på tummen. om det är bra eller dåligt låter jag vara osagt. han har börjar gripa efter saker och tycker det är jätte roligt att hålla i saker som låter. dessutom syns hans tand ganska mycket nu så han är så himla söt när han skrattar :)

annars då.. det är fullt i stallet nu. en ponny och en häst är tillskotten som kommer stanna under en tid, sedan kommer ytterligare stjärnor. armani är fin under ryttare vissa dagar och andra dagar mindre. men thats it med unga hästar, huvudsaken är att man ser små framsteg och det gör jag! Nu ska vi försöka komma igång med löshoppning också. problemet är att jag är så jäkla fjantig när det gäller att köra transporten så tobba måste göra det. sen är jag helt världelös på backa. MEN det beror på att jag har sämst tålamod för ibland går det som en dans!

aron ville inte riktigt komma till ro och somna nu i em pga att han har en "hick dag", så han hickade och hickade men efter lite vatten och lite mat så kunde han somna. Dock ska han snart upp igen och iväg till hans mormor och morfar. Måndagar är jag "ledig" men resten av veckan försöker jag vara ute i stallet så mycket det går och tisdag är sista dagen tobba jobbar länge så då får han vara hos min mamma och pappa. det uppskattas från allas håll tror jag :)


RSS 2.0