katthår, katthår och mera katthår.

jag är så less på detta katthår så jag blir tokig. vars man än sätter sig i vårt hem får man katthår i munnen och ögonen. direkt kläderna är nytvättade kan man ha dom i ca 30 minuter innan man ser ut som en katt.... less är jag, som tusan.

förhoppningsvis får jag köpa en sadel snart. den vi har till unghästarna är som pia uttryckte det som ett kar och jag kan inte annat än hålla med. man skulle rymas 2 personer i den och dessutom finns det inga som helst stöd på den så man åker runt i den. det gäller att hålla balansen...
sitter för tillfället och är nära att klicka hem några saker. b la bett och sporrar från sprenger (är totalt frälst i deras grejer, sjukt bra kvalitet och dessutom snyggt..) och nåt schabrak. kika in själv. www.ryttare.com 

onsdag

igår fick a vila eftersom han gått ganska mycket den senaste tiden men idag blir det vila igen..... dels för tobba jobbar över och sen är det världens snöstorm ute och jag känner inte för att blåsa bort faktiskt.

aron är för tillfället mer vild än tam. han hojtar och kör elvispen hela tiden. helt tokig sen skrattar han som en galning när han busat runt en stund. almond ser lite skeptisk ut måste jag säga... arons stand växer ut mer och mer och nu är han inte så värst brydd över den längre. dock tuggar han på sin hand och då gör det nog ont för han blir lite arg och ledsen...

idag blir det en lugn dag. ska frisera med bror med saxen men det är det ända som är planerat.

måndag

jag tror jag dör...
vaknade i morse av att det var kattbråk. självklart var neo med i det. jag tror det har blivit någon slags sport bland katterna i området att spöa neo, dock ger han sig aldrig förrän jag ingriper och annars ser han ut som en blodig hårboll och marken som ett slagfält. han haltade först en stund men nu är han pigg igen och har gått ut... MEN när jag väl fick in honom så smet Almond ut. Nån timma senare kom han in igen och jag hade bråttom till bvc så jag tänkte inte på att kolla honom.. Nu ligger han ner, kan inte stå upp, blod på ett bakben och skriker direkt jag tar i honom. jag vill inte fara till veterinären igen, varför kan inte allt vara lugnt bara för någon dag iallfall, det är alltid något som händer. hela tiden.....

iallafall så hade aron växt på sig super bra! :) han fick också vaccin idag i benen. gick också bra men det gjorde jätte ont, tyckte så fruktansvärt synd om honom så jag ville helst bara hoppa ut genom fönstret med han. sen skrek han direkt gunilla skulle försöka prata med han. min älskade älskade junior...


Armani är på full gång, travade själv igår på banan. Även har han tagit galoppen en gång, av misstag. sånt gillar mycket. då är det inget problem sen. nu ska han dock stå idag och imorgon då tobba jobbar sent. snart får vi även hem fler hästar så det börjar bli knökfullt igen. det ska nog gå bra den här våren med. när man väl är igång brukar det rulla på rätt bra.

nej, dags att försöka kolla om Almond kan röra benet annars blir det en tripp till veterinären. SUCK.....

torsdag

det gick bra igår på öppna förskolan. aron somnade just innan vi for och vaknade just innan vi skulle fara hem. han sover alltid bra när det är livat :) ceccas girls hade roligt iallafall men tyckte att det var lite tråkigt att aron sov så de försökte väcka honom men det gick inte. träffade även elina och arvid, trevligt!

igår körde vi iallfall igång med Armani, det blev endast uppsittning, skritt på lina och avsittning. han är totalt fokuserad första varven sedan slappnar han av och börjar skritta på och även titta på lite saker runt omkring. Han blir lydigare och lydigare när jag linar alt. tömkör och lyssnar fint på min röst. det är roligt! idag får han vila och i morgon ska alla hästar ut och motioneras. ev rider vi även W då. spännande!

onsdag

I torsdags kom äntligen min älskade Delice hem från träning i skåne. UNDERBART! då kändes det verkligen som livet blev fulländat.
Armani är i full gång och uppsittningen verkar bli ikväll om inget oväntat händer.. Han är riktigt fin måste jag säga. Sen har vi även fått hem en nykomling för träning. Ett sto -06, igår hade hon dock bestämt sig för att utforska omgivningen men vi hittade henne bland grannarnas hästar. tack och lov!
om ungefär 8 veckor drar tävlingssäsongen igång. Då blir det Delice och Bella som ska få starta någon klass. Känns spännande med D inför sommarens MSV, vi håller tummarna att hon kvalar upp till MSV:A. Jag hoppas även att hon och jag (läs Jag) tar mig i kragen och startar henne någon klass. men det ska vi nog kunna åstadkomma. Sen får vi se när jag och A tar oss ut på något, förhoppningsvis börjar vi med någon klubbis när det börjar kännas som han är redo för det. Sen är det kvalitets för honom i höst och inför det kommer Pernilla att få hoppa in honom. Jag är ingen super hoppryttare och känner därför att det är viktigt att han blir inhoppad på rätt sätt.

Aron växer och växer, en tand är på ingående så han har lite feber, är ledsen och dregglar otroligt mycket. Sovrutinerna blir bättre och bättre, vilket känns skönt. både för honom och för oss. Idag ska vi fara iväg på öppna förskolan med Cecca och tjejerna. Aron är inte taggad alls. han har just stängt sina blå ögon men snart måste han få lite kläder så vi kan hoppa in i bilen.
Igår var vi iväg till stan för läkarbesök efter akutsnitt. Gick bara bra, hon inspekterade även hans ärr som han fick eftersom hon råkade skära honom lite men det syns inte längre :) sen var vi hos BM i vännäs, gick också bra, ska dit igen i morgon em. då får Aron vara med sin morfar.

Nej, dags att packa skötväskan och göra mig klar.

skitkassan...

vaknade i morse med sjukt ont i magen och axlarna, kändes precis som dagen efter jag gjorde kejsarsnittet. Fruktansvärt oskönt måste jag säga..
jag borde ta tag i massa saker idag men jag har varken lust eller ork att göra någonting alls.
Jag har iallafall busat med aron mest hela dagen, vilket är superroligt! :) han blir så ivrig. Han har dock tagit och stängt igen sina ögon och lär knappast vakna innan älsk kommer hem. nu för tiden är det roligaste som finns på hela dagen när tobba kommer hem. aron blir helt galen och skrattar och skrattar och ska berätta allt vad vi gjort under dagen, då spelar det inge roll hur ledsen han är innan. när pappa kommer hem blir livet en fest igen!

på lördag verkar det som vi ska på dubbeldejt med cecca och andreas vilket skulle vara super roligt! :) ser verkligen fram emot det.

på tal om pannkaka ringde jag lite smått irriterad till försäkringkassan (skitkassan). har inte fått ett enda öre sedan aron kom tillvärlden.(jo barnbigragen har ju kommit men det är ju arons pengar) trots att jag anmält samt begärt tillfälligfp samt vanlig fp. första anmälan var 26/10. Eftersom jag aldrig kan låta trevlig när jag blir upprörd så tog jag några djupa andetag och höll mig hyffsat lugn. Under dagen skulle någon ringa upp mig samt skulle pengarna betalas in på min konto under dagen. MY ASS!!! jag ringde i måndags, idag är vad jag vet torsdag. ingen har ringt. dock står det ändå att pengar ska sättas in den 15, tack och lov någon ljusning i allt MEN! då är det ingen tillfälligfp inräknat. NÄR FAN SKA DEN HÄR SKITEN LÖSA SIG?!


förbrukningsvaror...

när vi var till stan i lördags köpte jag TREseme schampo. brukar vanligtvis endast (nästan) använda mig av Matrix schampon (växlar mellan Biolage och color.smart) finns att beställa på www.lyko.se. tycker helt klart att det är världens bästa märke på alla hårprodukter. men nu ska jag prova TREseme och se vad jag tycker..

Hudvårdsprodukter använder jag mig nästan uteslutande av Lumene. anledningen till det är för att jag nästan alltid blir irriterad i huden, pga alla konserveringsmedel som finns i produkterna. Lumene är ett finskt märke som passar perfekt för känslig hud. det är jätte bra, dessutom prisvärt! Sedan jag började använda mig av dessa har jag nästan aldrig utslag eller klåda...


måndag

idag ska jag fixa några grejer.
1. ringa folktandvården och kolla vilken tid jag har.
2. Ringa specmödravården och fixa en tid för återbesök
3. ringa och boka in en ny läkartid.
4. Diska (starta diskmaskinen)
5. Vika tvätt och tvätta
6. Gå ner till farmor och hälsa på.
7. leta upp ett vintertäcke till P
8. Motionera A, fixa stallet och ta in hästarna.
9. Laga middag.

ja, jag ringde tandläkaren. tack och lov ska jag den här gången få lugnande vilket blir bra hoppas jag.. dock krockar tiden med en annan tid jag har inbokat på fredag så jag vet för tillfället inte alls hur jag ska lösa det här.
i lördags fick jag äntligen med mig Sex&the City boxen hem, som jag väntat på att den skulle bli min.

Armani fick en spark förra veckan precis under vä. framknä. nu verkar det bildas ett överben där. han har sett lite knackig ut i traven spec. men igårkväll såg han fin ut. trevlig bjudning och en låg fin form. han har haft tendens till att dra in nosen direkt man tar i honom men tycker att det blivit bättre med det faktiskt.  nu kan han tillochmed bli lite öppen i formen när han ligger på vilket känns kanon bra. fick ett nytt träns av pia i julklapp, som dels är skit snyggt men bling och allt men framför allt är det en aachennosgrimma. Tidigare har jag använt mig av remont på honom men han verkar trivas bättre med den här nosgrimman. också ett plus :)

nej, dags att börja dagens sysslor....


torsdag

5.15 i morse ringde älsk, då kokade hans bil. min bil stog utan motorvärmare men det var bara att gå ut i -32grader och försöka få igång den, in klä på Aron och sedan fara och hämta honom så han kunde komma sig till jobbet. väl hemma är aron vaken och hungrig. ger honom mat och som tack får jag upp all mat i ansiktet. det är lycka. så det vara bara att kliva upp, tvätta mig själv och bada honom.

förra veckan beställde jag kläder från nelly.com jag fattar inte varför de fortfarande inte har kommit. jag är sjukt less....
nu sover Aron lunch och jag sitter och dricker kaffe. Alla planer för dagen blev skräp. Hästarna kommer att få stå ute länge pga att tobbas arbetsledare har bestämt att de ska jobba till 18 idag. och jag hade ett läkarbesök inbokat klockan 14 men det avbokade jag..

nu hoppas jag det blir varmare i morgon så jag och cecca kan fara till stan.



onsdag

jag hade tänkt baka, gå ut på promenad, torka golven, städa toan. men jag orkar inte. har sovit hur bra som helst i natt men min hjärna säger nej och kroppen också. aron sover lunch nu och jag sitter vid datorn, känner mig sjukt lat.
ikväll ska jag fara och äta middag och mor och far. älsk jobbar till 18 så han hämtar upp oss när han kommer hem. ska även ta in hästarna ikväll, ber till högre makter att de är snälla med mig.
på fredag ska jag och cecca till stan. det ska bli trevligt. sen måste jag och älsk in till stan för han ska få en ny mobil punkt! det är viktigt för hans kommer snart att ge upp.


en glad lilleman :)

att våga eller inte våga...

ja, alltså dagens dilemma är det att jag har en päls i min garderob som är jätte fin, det är från en räv. jag älskar den men jag vågar inte använda den för mormor sa att det finns folk som kastar ägg på en då.
så, kan jag använda min päls eller är det fult och är jag en hemsk människa om jag går på stan med den?


tisdag

nu har mitt hjärta (somidag är 11 veckor) till slut lyckats somna. I morse tog han värsta sovmorgonen så jag klev upp innan han :) han är så tokig hela dagarna, han ska sitta själv på golvet, dock med lite balanshjälp. sen så tycker han jätte mycket om att prata med våran sänglampa, den verkar vara så rolig så han blir nästan blyg så han måste vända bort huvudet och skratta. tomten han har ovanför skötbordet är också skit rolig för den kan faktiskt prata tillbaka. min lilleman är så söt.

för några veckor sedan gjorde jag en sjukt rolig upptäckt på facebook. jag skrattade så tårarna rann, delade med mig av upptäckten till cecca så hon också fick något roligt att skratta åt. det sjukaste är att jag dör nästan varje gång jag ser det. så om och om igen måste jag kolla även fast det ser lika jävla fult ut varje gång. haha skadeglädje är den enda sanna glädjen (vem lärde mig det uttrycket?!)

pia har åkt till New York vilket betyder att jag har 4 hästar under mina vingar i nästan en vecka. behöver jag nämna att jag är avundsjuk på henne...


söndag

igår blev faktiskt ganska lyckat på stan.. köpte ett par skor bland annat. det är kul :) jonas kom och skodde om A och P, har fått dit sulor nu. skit bra för annars sitter det snöklabbar i skorna och det blir snarare bambi på hal is än A på ridbanan. annars måste jag verkligen berömma min hovslagare. har haft honom sedan 2003 och han har alltid gjort ett super bra jobb. skit duktig med hästarna, otroligt trevlig och en hejjare på hovar :) jag tänker aldrig byta hovslagare.

sen hade jag och aron myskväll (läs skrikkväll). tillslut somnade vid kring ett. x antal timmar senare trillade tobba in men jag låtsades sova, tror faktiskt han gick på det :) klockan åtta klev jag upp med en jätte glad kille, då spelar det ingen roll om kvällen/natten har varit lite jobbig. ett leende från honom väger upp allt. han är så fin min kille. världens finaste.

idag tror jag det blir en promenad om någon timma, nu ska aron ta sin "morgonnap". har även tänkt fara till stallet och tömköra en stund. En dag närmare uppsittning :)


RSS 2.0