nyårsafton

Aron hade jätte kul ikväll tror jag. Han fick vara med när vi åt middag och sådär. Sen somnade han i sin (nya) vagn. när klocka var halv nio kom han på att det inte alls var roligt. Så han och jag tog bilen och körde hem. Totalt utslut men ville ändå inte somna förrän vid elva.
Nu sitter jag här i myskläder på nyårsafton och dricker kanske 4 klunkar vin. (för er som tycker jag är knäpp, jag ammar inte)

2009 är mitt livs bästa och sämsta år. Det bästa är helt klart vår Aron, som är det absolut bästa jag någonsin varit med om. det sämsta är att min "djävul" till sjukdom återigen fått fäste i mig.
2010 ska bli ett bra år. det mesta av min tid ska spenderas tillsammans med min underbara lilla familj, och resten åt att en gång för alla kasta ut "Ana" ur mitt liv så jag får börja leva ett riktigt liv. Sen hoppas jag att Armanis tävlingskarriär får en start.

Slutligen vill jag tacka min fantastiska karl som står ut med mig alla dagar i veckan. Utan honom vore jag ingenting. Nu önskar jag mig bara en ring på vänster ringfinger ;)

Gott nytt år!


Nytt år?

yes.. i morgon är det 1 januari och jag kommer som vanligt inte att ge något löfte. jag blir bara så less på att man ska göra det så jag gör det aldrig. har dessutom inget jag behöver förändra så...

aron han är stora killen. nu får man inte längre hålla hans huvud när han ska sitta, han vill sitta själv. dock är det en aning ostabilt ibland men har aron bestämt sig för något så är det så. dessutom sover han hela nätterna, helt galet!! dock är det olika vilken tid han somnar men när han väl gör det sover han i minst 7 timmar. hur skönt som helst. jag sover mer nu än vad jag gjorde innan jag fick barn. thats nice! dessutom är han den absolut finaste killen i hela världen, vad gjorde jag innan han fanns?!

våra katter var förut störda på att de bara fick vara inne så vi kastrerade dem och lät dem gå ut. helt fantastiskt tyckte dom. nu har de bestämt sig för att vara innekatter igen. dom är som monster! dom leker (bråkar), biter i kartonger, klättrar i gardinerna, leker med arons leksaker och gömmer sig längst under soffan direkt man öppnar dörren....

igår gjorde jag något mycket ovanligt, bestälde kläder. jag blev nästan förvånad själv.... på lördag ska jag och mor gå på stan, det blir spännande...

nej, nu blir det duschen osv.. ikväll är det middag hos manne och lisa, riktigt roligt! har sett fram emot det ett tag nu. Men det blir en lugn tillställning, aron hänger med vilket jag tror han kommer tycka är skit roligt! :)

snö snö snö..

shit... vi hade tänkt köra ut till brån och byta däck på min transport och mocka och fixa men det är så mycket snö så vi kommer inte ut med bilen. VARS FAN ÄR TRAKTORN?! klockan är ett och ingen jävel har varit här och skottat. less är förnamnet. tobba står och skottar snö från balkongen för tillfället, annars lär den väl rasa om det blir blia... :)

annars har vi sovit typ hela förmiddagen och natten. aron somnade vid nio igår, vaknade sen sen myste vi en stund och sedan somnade vi om och sov till halv elva.. han är riktigt duktig på att sova nu för tiden. dock är det svårt för honom att somna då det finns så mycket roligt att titta på :)

aron fick jätte roliga julklappar, speciellt gillar han en speldosa som se ut som ett får och en med pingu. dom är skit roliga! :) dock tycker en av katterna att fåret är ganska gulligt....


stadsbesök och halsont

yey... det spelar ingen roll om man inte har tid eller inte orkar vara sjuk, man blir det helt enkelt ändå...
idag for vi in till stan för de sista julklapparna, var även hos optikern. köpte nya linser och beställde nya glasögon. det är alltid så svårt att hitta fina bågar men tobba fick bestämma tillslut..
inhandlade även ett vintertäcke till Armani och ett longeringsspö. nu vaknar aron.

min vackra Armani

en rolig sak idag är att jag har tömkört armani och det roliga var att han tyckte det var skit halkigt men inte jag. det är bra när man har en stor häst som stått i flera månader. det går inte att vara helt tokig då. tack och lov.
just nu ser jag fram emot att få hoppa upp. Här är han i somras, Fotbollen på min mage beror på Aron, han bodde där inne då.

Han är fin min Armani. Jätte fin! (tror faktiskt han är den vackraste häst jag någonsin sett)

 

fuck

såklart, vaknade i morse med ont i halsen. jag orkar inte vara förkyld. jag orkar verkligen inte!

lite att göra..

GRAVIDITETEN

Vilka var dina favorit kläder? Tobbas tröjor och mjukisbyxor
Vad var din/dina favorit rätter? Ingen speciell faktisk..

Vad var dina/din favorit dryck? Coca cola
Vad tyckte du inte om? Inget speciellt där heller
Var det någon favorit rätt som ändrades? Nej
Vad var du mest sugen på? Jordgubbar och satsumas (mest i slutet)
Hade du halsbränna? Det kan man säga....
Hade du foglossning? Ja, kraftiga som fortfarande inte tagit ihop.
Hade du sammandragningar? Ja, från v. 30 tror jag...

Mådde du illa? I början och i slutet
Vilken sovställning var bäst? Ingen alls, i slutet var det nog sittande.
När var din BF dag? 24 oktober

Gick du över tiden? Nej, igångsättning p ga foglossning
Hur mycket gick du upp i vikt? ungefär 15 kilo
Hade du mycket vätska i kroppen?
 Nej.
Hur var ditt psyke?
 illa...
Gnällde/klagade du?
 typ hela tiden nästan
Vad trodde du det var för kön? Fick veta på RUL att det var en pojke.
Hur låg ditt SF mått? över normal hela graviditeten, sista mätningen var 40 cm, typ v. 39..
Var du rädd för något? Att något skulle gå snett alt. att jag inte skulle öppna mig så det skulle blir akutsnitt...
Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Att det skulle vara mörkt i rummet, annars inget spec..
Hur ser du på graviditeten idag? fruktansvärt jobbigt men helt klart värt det!!

FÖRLOSSNINGEN
När började din förlossning? ca 10.00
Hur började den? Att de satte sk "ballong"
När åkte du/ni in till förlossningen? kring halv nio
Varför? Igångsättning

Vem/vilka åkte du in med? Tobba
Fick du/ni åka hem igen?
 Nej.
Vilket sjukhus skedde förlossningen på? Norrlands Universitets Sjukhus
Hur mycket var du öppen när ni kom in?
 1cm 
Vad hände under tiden du/ni låg inne på förlossningen? Förlossningen sattes igång.
Vilka/vilken var med under förlossningen?
 Tobias och slutligen vår älskade vän Annukka
Tog du nått smärtstillande?
 Lustgas, epidural och slutligen helbedövad från midjan typ...
Grät du?
 Yes.
Vad tyckte du var jobbigast? Att det tog sån jävla tid
..
Var du rädd för något?
 Det mesta gick faktiskt bra.
Hur lång tid tog det? Ungefär 32 timmar.
Hur ser du på förlossningen idag?
 Trist att det blev ett akutsnitt trots att jag kämpade in i det sista..

BARNET

Vad blev det för kön? En vacker pojke
Hur mycket vägde barnet?
 3735 gram
Hur lång var barnet? 51cm
Vad var huvudomfången?
 35cm
Hur mådde barnet? Bara bra :)


vad hände?!

shit.. vi somnade vid elva igår och vakna klockan halv nio?! jag fattar ingenting...
idag ska vi få besök vid två tiden. sen ikväll åker vi ut till brån en sväng och dricker glögg, trevligt! :)

igår var vi hos cecca, andreas och tjejerna. super trevligt och aron fick en massa pussar och kramar av tjejerna, tror faktiskt han blev lite generad ;)

tobba jobbar två dagar till, dock långa. ikväll lär vi inte hinna träffas, trist men sånt är visst livet..

fredag

som alltid i denna familj är vi sena. eller inte vi utan tobba. jag blir tokig!! i morse skulle vi skriva på faderskapspapper, 10.45. 10.40 gick vi ut genom dörren... tobba fick iallfall en ros där, generöst må jag säga!

annars är vi bara inne idag, har varit och mockat en sväng. inget mer inplanerat. Ev. sover Aron köp blåbär hos sin mormor och morfar i morgon, vi funderar på bio. någon som vet av en bra film som går nu?

snart middag sedan soffan...

äntligen...

Efter många om och med fick jag iväg "BB-bilden", nu återstår och se om jag gjort rätt...
Såhär ser vi iallafall ut... Vem som är vem får ni räkna ut själva.



jobbig morgon

jag blev så ledsen idag.. aron får medicin varje dag, samma tid varje gång och det går alltid (nästan) bra. i början däckade han alltid strax efter pga att den verksamma substansen.. sedan några veckor tillbaka har han aldrig somnat utan är precis som vanligt, tills idag. han orkade inte ens äta upp sin mat, det gör så fruktansvärt ont i mig att tvingas ge honom medicin som han totalt däckar av...

faktum är att jag hittils inte riktigt har landat i allt vi fått vara med om men när det uppkommer saker som påminner om det värsta jag någonsin har varit med om i hela mitt liv (och då tycker jag att jag har fått utstå hyffsat mycket som man inte borde behöva) får det mig att må så fruktansvärt dåligt.
Bilder fladdrar förbi på insidan av ögonlocken från när de kom in och talade om för oss något som en förälder aldrig någonsin ska behöva höra. Bilder på Aron som jag önskar jag aldrig hade behövt uppleva.
Aron är en helt otrolig liten kille som fått utstå så mycket hemska saker hittils i sitt liv, jag kan inte annat än beundra min son och tacka honom för att han valde att stanna här hos oss.


tisdag

bvc besöket idag sov aron bort så det blir någon annan gång. har aldrig varit på öppen mottagning och det här gissar jag var sista gången i år men men.. så kan det gå.


här är iallafall världens finaste lilleman.
världens finaste lilleman.

måndag

idag är det igen babymassage, aron kommer garanterat inte vilja vara med men det blir en promenad iallafall. ena bildörren på bmwn har gått sönder och jag hittar inget snöre att knyta fast den med. jag hatar gamla bilar....
nu ligger han och snackar med larven i babygymmet, den verkar vara snällast.

jag har inte fixat alla julklappar så jag börjar smått få panik. jag börjar tycka att jul är överskattat det är faktiskt ganska jobbigt...

imorgon ska vi på bvc och väga och mäta, skulle tro att han väger närmare 6000 nu.. han börjar bli stor lilleman :)

mystiskt..

A var utan täcke idag trots jag tagit på det, i hagen ligger hans täcke. Alla spännen knäppta. Hur eller Vem har tagit av honom det?!

idag är det massage för aron och jag ska tvinga tobba att vaccinera sig.

onsdag

i natt hände något som vi längtat efter i 7 veckor. Aron sög på tutten tills hans somnade. I vanliga fall så gör han jätte konstiga miner och spottar ut helst innan han ens fått den i munnen. Så i morse var jag så glad och tänkte när han inte ville somna om och klockan var sju, YES nu är det bara att använda nappen. Icket, den var äcklig och han tittade på mig som om jag var helt pantad...
När koliken var som värst ville han suga hela tiden men nappen som sagt dög inte så då valde han sin underarm istället vilket resulterade i att jag fick frågor om jag hade klämt honom..

Tobba är ledig resten av veckan, vilket är troligt skönt. Dock ska han ut ikväll och jag har sagt att jag inte tänker knyta ett ledsnöre från vägen och in till sängen...

YES!

Nu, tack och lov tror jag vi fått ordning på Aron mage. Jag är så lycklig, ingen kan fatta hur skönt det är att få sova några timmar på natten då man varit vaken dygnet runt i stort sett. Nu ligger det till så bra att från att ha skrikit i 18timmar/dygn har Aron bara ont i magen just efter han ätit i ungefär 30 min. Det är så skönt för oss alla, speciellt för älskade lilla Aron.

Vi är på jakt efter en ny barnvagn, men jag kan inte bestämma mig vilket färg vi ska beställa... antingen blir den svart/beige eller brun/beige. lutar åt brun faktiskt...

igår var vi på babymassage, gissa vad som hände, jo aron bestämde sig för att vara vaken i x antal timmar i går fm så när vi väl skulle fara somnade han i bilen och sov genom allt, ingen ide att väcka upp honom då så jag fick sitta och titta på. men det är bra för mig ändå att ta mig ut genom ytterdörren då det är ett stort projekt för mig.

älsk ringde just och de har kört sönder vägarna så han är på väg hem och ska vara hemma resten av veckan. vem är glad?! jo vi två här hemma. så nu ska vi invänta honom och seda ta en promenad i halkan. aron kommer bli super glad för jag tror han är lite less på mig, pappa är mycket, mycket roligare. älsklingspojken :)

nej, nu måste jag beställa vagnen....

RSS 2.0